Akademisyenlerimiz, öğrencilerimize ziraat alanında en yüksek kalitede eğitim verme konusunda kararlıdır. Fakültemiz, akademik hayatta, evrensel ve etik değerlere bağlı olup ifade ve akademik özgürlüğe saygılı olan bir kurumsal yapıya sahiptir. Fakültemizin işleyişinde ve akademik çalışmalarda, saygınlık, dürüstlük, uzmanlık ve sorumluluk değerleri ön plandadır. Fakültemiz yönetimi ile öğretim elemanları, idari personel ve öğrencileri arasında profesyonel iletişim söz konusudur. Uluslararası bir fakülte olma yolunda, Dünya’daki üniversitelerle ikili anlaşmaları ve akademik ilişkileri arttırma yolunda çalışmalar devam etmektedir. Böylece, öğrencilerimiz, Avrupa Birliği Öğrenci Değişim Programlarından Erasmus Programı kapsamında, anlaşma yapılan Avrupa Birliği Üyesi Ülkelerin Üniversitelerinde bir ve iki sömestre öğrenim görme fırsatına sahip olacaktır. Fakülte olarak, akademik mükemmeliyet için, tüm gayretimizle çalışmaktayız. Aynı şekilde akademik personelimiz, alanlarında ve verdikleri derslerde mükemmeliyeti sağlamak için kararlı bir şekilde mesleklerini icra etmektedir. Akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ile yakından ilgilenmektedir. Öğrencilerimiz, istedikleri zaman akademik personele ve ders veren öğretim üyelerimize kolayca ulaşabilmektedir.