Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Bitki Doku Kültürü Laboratuvarı 2012 yılında Ahi Evran Üniversitesi BAP koordinatörlüğü desteği ile kurulmuştur. Daha sonra Ahi Evran Üniversitesi BAP Koordinatörlüğü ve TÜBİTAK tarafından desteklenen projeler ile de laboratuvarın kapsamı genişletilmiştir. Bitki Doku Kültürü Laboratuvarında yapılan araştırmalar Doç. Dr. Sevil SAĞLAM yönetiminde yüksek lisans öğrencileri ile birlikte yürütülmektedir. Ayrıca laboratuvar lisans öğrencilerine bitki doku kültürü ders uygulamalarında yeni teknikleri öğretmek amacıyla kullanılmaktadır. Laboratuvarda biyogüvenlik kabini, buzdolabı, hassas terazi, manyetik karıştırıcı, ph metre, vortex, mikropipet seti, otoklav, iklim dolabı ve iklim odası bulunmaktadır.

Laboratuar sorumlusu: Doç. Dr. Sevil SAĞLAM