Genetik Laboratuvarı 2012 yılında Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan destekle kurulmuştur. Daha sonra Ahi Evran Üniversitesi BAP Koordinatörlüğü tarafından desteklenen projeler ile de laboratuvarın kapsamı genişletilmiştir. Laboratuvarımızda çok sayıda tamamlanmış ve devam etmekte olan Ahi Evran Üniversitesi BAP koordinatörlüğü destekli proje bulunmaktadır. Laboratuvarlarımızda DNA ve RNA ilgili gen ekspresyonu ve moleküler markör çalışmalarıyla ilgili analizler yapılmaktadır. Laboratuvarda pcr cihazı, real time pcr cihazı, vortex, ışık miktoskobu stereo mikroskop, hassas terazi, jel dökümantasyon sistemi, çeker ocak, -80 oC dondurucu, jel elektroforez sistemi ve güç kaynağı, otoklav, ısıtmalı su banyosu, buzdolabı, soğutmalı santrifüj, laparoskopi sistemi bulunmaktadır.

Laboratuvar Sorumlusu: Araş.Gör.Koray KIRIKÇI