Bahçe Bitkileri Bölümü Laboratuvarı Ahi Evran Üniversitesi BAP Koordinatörlüğü ve TÜBİTAK tarafından desteklenen projeler ile kurulmuştur. Laboratuvarımızda çok sayıda tamamlanmış ve devam etmekte olan projeler yürütülmektedir. Bahçe bitkileri (meyvecilik, sebzecilik, süs bitkileri ve bağcılık) ürünlerinde yürütülen projeler kapsamında morfolojik karakterizasyon, moleküler karakterizasyon ve hasat sonu ürünlerde pomolojik analiz çalışmaları yürütülmektedir. Laboratuvarda; hücre parçalayıcı, renk ölçer, iklim veri kaydetme cihazı, el pH metre, otoklav, etüv, hassas terazi, dijital refraktometre, Isıtıcılı manyetik karıştırıcı, değirmen, digital Büret, saf su cihazı, mikrodalga fırın, horizantal elektroforez ünitesi, santrifüj, vorteks, DT 8809A Işık şiddeti kayıt cihazı datalogger, karbondioksit, sıcaklık ve nem kayıt cihazı, +4 ve -18 0C buzdolabı bulunmaktadır.

Laboratuvar Sorumlusu: Dr. Funda ATİLA