Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi bölümü öğrencilerinin mesleki açıdan gelişmelerine katkı sağlayabilmek amacıyla 27  Ekim 2021 tarihinde teknik gezi etkinliği düzenlenmiştir.  Gezi kapsamında öğrencilerimiz öncelikle Seyrek Köyünde Kenan Karadayı’ya ait olan besi ve damızlık işletmesini ziyaret ettiler. Sığır besleme hakkında kapsamlı bilgi sahibi olan öğrencilerimiz ardından Kırşehir İstanbul Et Kombinasını ve Kırşehir Yem fabrikasını gezdiler. İşletme sahibi Ali Aslan’ın deneyimlerini aktardığı kısa sohbetle birlikte öğrencilerimizin  yönelttikleri sorular ve almış oldukları cevaplar ile bilgi birikimlerini arttırmışlardır. Gezinin son durağı ise Emin Biyogaz tesisi olmuştur. Bu tesiste yetkililerin eşliğinde organik atıkların enerjiye dönüşümünün bütün aşamalarını görme imkanı buldular.

Teknik gezi sayesinde öğrencilerimiz teorik derslerde edinmiş oldukları bilginin uygulamasını yakından inceleme fırsatı buldular. Kırmızı et üretim sürecinden atıkların değerlendirilmesine kadar birçok süreci gözleme imkanı bulan öğrencilerimiz, edinmiş oldukları bu tecrübeyle teknik geziyi tamamladılar.