Son yıllarda yaşanan kuraklık ve iklim değişikliğinin tarımsal üretimde önemli olumsuz etkileri konusunda farkındalık yaratmak, çevre duyarlılığına ve paydaşlarımızla olan işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü seminerleri kapsamında 22.06.2021 Salı Günü Saat 14:00'de "Meteoroloji Genel Müdürlüğü İklim ve İklim Değişikliği Faaliyetleri & Tarımsal Meteoroloji Faaliyetleri" başlıklı seminer gerçekleştirilmiştir. Fakültemiz Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi İsmail DEMİR tarafından modere edilen seminere Meteoroloji Genel Müdürlüğü İklim ve İklim Değişikliği Şube Müdürlüğü’nden Dr. Hüdaverdi GÜRKAN konuşmacı olarak katılmıştır.

Seminerin ilk bölümünde “Meteoroloji Genel Müdürlüğü İklim ve İklim Değişikliği Faaliyetleri “konusu başlığında iklim değişikliğine neden olan sera gazları değişimleri ve buna bağlı olarak iklim faktörlerinde gözlenen değişimlere yer verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilin Türkiye İklim Değişikliği Senaryoları çalışmalarının sonuçlarına yer verildi. Ayrıca ikinci bölümde ise ‘’Tarımsal Meteoroloji Faaliyetleri’ konusu başlığında Meteoroloji genel Müdürlüğünün diğer sektörlere olduğu gibi Tarım Sektörüne olan katkılarının anlatıldığı bu bölümde Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu Çiftçi birlikleri ile olan protokolleri ve kullanıcı ara yüzlerine de değinildi.