Fakültemiz Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Doç.  Dr. Ramazan BEYAZ’ın Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumuna (TÜBİTAK) 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Burs Programı kapsamında sunmuş olduğu “Tuzluluk ve Kuraklık Stresi Altında Yetiştirilen Farklı Gazal Boynuzu (Lotus corniculatus) Populasyonlarının Sekonder Metabolit Profilinin Ortaya Çıkarılması” başlıklı araştırma önerisi destek almaya hak kazandı. Öğretim üyemiz proje kapsamında araştırmalarını 12 ay süre ile Utah State University’nin Plants, Soils, and Climate Bölümü’nde gerçekleştirecek. Doç. Dr. Ramazan BEYAZ, bu proje ile birlikte; ülkemiz için önemli bir bitki olan gazal boynuzu (Lotus corniculatus) bitkisinin farklı populasyonlarında önemli sekonder metabolitlerin tuz ve kuraklık stresi altında sistematik profil analizinin yapılacağını, böylelikle gazal boynuzu bitkisinde önemli sekonder metabolitler hakkında somut verilerin ortaya konulacağını ifade etti.

Hocamızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.