Fakültemizde Kırşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Kırşehir Kadın Girişimci Kooperatifinin katılımlarıyla "Kırşehir'de Üretilen Yerel ve Coğrafi Ürünler ve Pazarlanması" toplantısı gerçekleştirildi. 

01.12.2020 tarihinde Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonunda sosyal mesafe ve maske kurallarına uyularak gerçekleştirilen toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ŞAHİN, Kadın Girişimci Kooperatifi Başkanı Emel ERSİN, Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Ahmet KAZANKAYA, Dekan Yardımcılarımız, Dr. Öğr. Üyesi Ramazan AYRANCI ve Dr. Öğr. Üyesi Hakan BAŞAK, Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Funda ATİLA, Tarım Ekonomisi Bölümümüzden Doç. Dr. Mustafa KAN ve Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümümüzden Dr. Öğr. Üyesi Fevziye Şüheda HEPŞEN TÜRKAY katılmıştır. 

Toplantı kapsamında ;

Kırşehir'de üretilen ve üretilme potansiyeli olan yerel tarımsal ürünler,

Coğrafik işaretli ürün tescili alınmış veya alma potansiyeli ürünler,

Kırşehir'de marka değeri oluşturabilecek ürünler,

Bu alanda üretilmekte olan ürünlerin kooperatif kanalıyla pazarlanması, 

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, İl Tarım ve ve Orman Müdürlüğü, Kadın Girişimci Kooperatifi ve yerel üreticiler iş birliğinde neler  yapılabileceği toplantının gündemini oluşturmuştur. 

Gayet verimli geçen toplantı sonucunda, Kadın Girişimci Kooperatifine Üniversite olarak eğitim faaliyetlerinde destek olunabileceği ve kooperatifin faaliyetlerine konu olabilecek farklı ürün önerilerinde bulunulmuştur.  Aynı şekilde İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ŞAHİN'de  her türlü tarımsal desteği verebileceklerini bildirmiştir.