Her yıl Ziraat Fakülteleri son sınıflarında okuyan öğrenciler arasında ödüllü yarışma düzenleyen Bitki Islahçıları Alt Birliği (BİSAB) bu yılın yarışma konusunu “Milli Çeşit Geliştirmede Yerel Çeşitler Neden Önemlidir” olarak belirlemiştir. 11 Mayıs Bitki Islahçıları Günü’nde Niğde Ömer Halis Demir Üniversitesinin ev sahipliği yaptığı toplantıya Dr. M. Alev ATEŞ danışmanlığında öğrencilerimizde katılmıştır. Fakültemiz Bitki Koruma Bölümü öğrencilerinden Kander KOÇ “Tarımın Geleceği Yerel ve Milli Çeşitlerimizde Saklı” başlıklı çalışması ile 4. olarak makale teşvik ödülüne layık görülmüştür. Toplantıda ödül alan öğrencimizi tebrik ederiz. Ayrıca törende Tarla Bitkileri Bölümü, Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü, Bitki Koruma Bölümü ve Bahçe Bitkileri Bölümü son sınıf öğrencilerinden an itibari ile dönem birincisi olan öğrencilere de BİSAB tarafından çeşitli hediyeler takdim edilmiştir.