Akademik birim ziyaretleri kapsamında Rektör Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil 05.09.2023 tarihinde fakültemizi ziyaret ederek fakülte öğretim üyeleri ile bir araya geldi, sorunları dinledi ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Hedefleri olan bir ülkenin, vizyonu olan bir üniversitesi olacaklarını vurgulayan Prof. Karahocagil ‘’Ülkemizin hedeflerini gerçekleştirme doğrultusunda üniversitemiz elinden gelen gayreti gösterecektir. Bu noktada üzerimize düşen görevler var: İlki kurumda işleyen kalite çalışmalarını içselleştirme aşamasına gelmeliyiz. İkincisi Ar - Ge süreçlerinde eksikliklerimiz olduğunu biliyoruz, gerek akademik rating de öne çıkmak gerekse fonlar aracılığıyla yayın kalitemizi ve sayımızı artırma amacımız var. Son olarak ise tüm bu çalışmalarda bölgenin ve ülkenin yararına olacak şekilde toplumsal fayda temelli, paydaş açılımlı bir süreç izleyeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Üniversitedeki mevcut durumu görme ve sorunları çözme adına yapılan incelemelerde Ziraat Fakültesinde pilot projelerin gelişimi, yeni başlanılan seralardaki ıslah çalışmaları, laboratuvarlardaki bakım - ölçümleme durumları ve üretilen ürünlerin bir stant oluşturularak sunumlarının yapılması görüşüldü.