DEFAŞ Madenciliğin ilimiz Merkez ve Boztepe ilçeleri sınırlarında yer alan maden arama bölgesinde mera, hayvancılık ve bitkisel üretime ilişkin mevcut durumun yerinde değerlendirilmesi amacıyla 22.09.2023 tarihinde bölgeye Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi akademislerinden oluşan bir heyet inceleme ziyaretinde bulunmuştur. Saha incelemesine Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet KAZANKAYA ve Tarla Bitkileri Bölümünden 4, Bahçe Bitkileri Bölümünden 2, Zootekni Bölümünden 3, Bitki Koruma Bölümünden 2, Biyosistem Mühendisliği Bölümünden 1, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümünden 1 olmak üzere toplam 13 akademisyen ve firma yetkilileri katılmıştır. Çalışma sonucunda işletmeye açılması planlanan maden işletme faaliyetlerinin çevreye olan etkileri ve bu etkileri azaltmaya yönelik öneriler değerlendirilecektir.