Growmach, Traktör, Tarım Makinaları ve Ekipmanları Fuarı, 10-14 Ekim 2023 tarihlerinde Anfaş Fuar Merkezi, Antalya'da uluslararası tarım makinaları sektörünü bir araya getirdi.

Fuar kapsamında, Tarım Makinaları Derneği (TARMAKDER) ve Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) işbirliğiyle düzenlenen, Tarım Makinaları ve Teknolojileri Proje/Tasarım Yarışmasına Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Ömer Ertuğrul ve Biyosistem Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencisi Emrah Saka, Otonom Çapalama Robotu (HoeBot) projesi ile katıldı. 

Özel sektör temsilcileri ve akademisyenlerden oluşan değerlendirme kurulunun incelemeleri sonucu en yüksek puanla sergilenmeye değer projeler arasında gösterilen otonom çapalama robotu prototipi Growmach Fuarında TARMAKDER için ayrılan stantta sergilenerek Üniversitemiz başarı ile temsil edildi. Başarı belgesi, Tarım Makinaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Can Ertekin tarafından öğrencimiz Emrah Saka’ya takdim edildi.