Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü ve Anadolu Tarımsal Aktiviteler Kulübü (ATAK) üyeleri öğrencileri ile Üniversitemizin Kalite Yönetim Sisteminin önemli bir parçası olan Paydaş ziyaretleri kapsamında teknik gezi düzenlendi. Gezi kapsamında Kırşehir Ticaret Borsası, Kırşehir Canlı Hayvan Pazarı, Yurttaşlar Tarım Ltd. Şti. Çalışkan Metal A.Ş., Şimşek Tarım ve Atılım Enerji ziyaret edildi.
Kırşehir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Battal ÇELİK eşliğinde öğrencilerimizle canlı hayvan pazarı ve borsa bir taratan gezilirken bir diğer taraftan piyasaların işleyişi, hayvan alım-satım işlemlerinin nasıl olduğu, hayvan giriş ve çıkış kontrolleri, veterinerlik hizmetleri hakkında bilgi alındı. Türkiye’nin en büyük 2. Canlı hayvan pazarının yine Türkiye’de 2 ilde bulunan “müzayede” salonu, borsa sosyal tesisi de görüldü.
Ardından Yurttaşlar Tarım firması ziyaret edilerek, birçok marka ve çeşitte tarım alet, ekipman ve makinaları hakkında bilgi alındı.
Çalışkan Metal ziyaretinde öğrenciler tarım sektöründe yoğun kullanımı olan metal, sac, profil, polikarbon malzemelerini yerinde görerek bu malzemelerin neler olduğunu öğrendiler.
Şimşek Tarım firmasında hayvancılık sektöründe kullanılan ezme, kırma makinaları hakkında bilgi aldıktan sonra demir dövme atölyesinde pulluk, kazayağı, patlatma bıçaklarının nasıl yapıldığı gördüler ve demir dövme deneyimi yaşadılar.
Son olarak tarım işletmelerine enerji nakil direkleri diken, trafo ve jeneratör kurulumu gibi işleri yürüten Atılım enerji firması ziyaret edilerek, gezi sonlandırıldı.
Paydaşlarımıza misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.