2023 yılı Kuzeydoğu Anadolu Kariyer Fuarı (KUDAKAF’23) etkinliğine fakültemiz bitki koruma bölümü öğrencisi Mehmet Barış KOLAKAN’ın araştırıcısı olduğu (Proje Ekibi: Bilgisayar Mühendisliği bölüm öğrencileri Beritan KOÇ ve Adem ÖZALP) “Depolanmış bazı ürün ve mamüllerde zarara neden olan Ephestia cautella, Ephestia kuehniella, ve Plodia interpunctella (Lepidoptera: Pyralidae)’nin yapay zeka uygulamaları kullanılarak teşhisi ve uygulama ortamına aktarılması için ön çalışmalar” isimli çalışma ile katılım sağlanmıştır. (https://atauni.edu.tr/kudakaf-23-50-bin-kisinin-katilimiyla-sona-erdi).

TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programınca finanse edilen proje “Ar-Ge Proje Çalışmaları” kategorisinde değerlendirmeye alınarak “2.’lik mansiyon ödülü” almaya hak kazanmıştır. Öğrencimize ödülü Ardahan Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet BİBER tarafından verilmiştir.   

Fakültemiz adına başta öğrencimiz Mehmet Barış KOLAKAN ile Bilgisayar Mühendisliği Bölümü lisans öğrencileri Beritan KOÇ ve Adem ÖZALP’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.