Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından desteklenen ve Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce koordine edilen “Kırsal Turizm ve Gastronomi Yoluyla Kaz Eti Üretiminin Güçlendirilmesi” teknik iş birliği projesi kapsamında önceden yapılan çalışmaların devamı olarak Fakültemiz Zootekni bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet SARI, Tarım Ekonomisi bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa KAN 19-23 Şubat 2024 tarihleri arasında projenin sonuçları hakkında sunum yapıp, iş ağı etkinliği paneline katıldıktan sonra, Arpaçay Tepecik Köyü ve Kars Merkez Karakale köyü kaz üreticilerine yetiştiricilik, örgütlenme ve coğrafi işaret hakkında eğitim vermişlerdir.