Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi tarafından ve Kırşehir Valiliği, Kırşehir Belediyesi, Kırşehir İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kırşehir Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Kırşehir İl Sağlık Müdürlüğünün katkılarıyla, PETLAS, MEPAŞ ve Badem Pınarı Sponsorluğunda Cacabey Uzay ve Bilim Şenliği düzenlendi. 21 Mayıs 2024 tarihinde bu yıl ilki düzenlenen şenliğe; Kırşehir Valisi Kırşehir Valisi H. Mete Buhara, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kasım Karahocagil, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Yasin Gülşen, Gençlik ve Spor İl Müdürü Numan Nafiz Şahin, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Süleyman Aslan, İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Güneş, Prof. Dr. Hüseyin Şimşek ve Prof. Dr. Musa Özata, Üniversitemiz Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin İlter, Kırşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mehtap Karaburçak Tuzcu, dekanlar, müdürler, kamu kurum ve özel sektör yetkilileri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.



Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri Cacabey Uzay ve Bilim Şenliğinin açılış kurdelesini kesitler. Açılışın ardından protokol üyeleri kamu kurumlarının ve özel sektörler ile üniversitemiz birimlerinin şenlik alanında açtığı stantları gezerek bilgiler aldılar.



2 gün boyunca devam eden etkinlikte fakültemiz standı öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Alanında deneyimli hocalarımız hem öğrencilere hemde katılımcılara bilgiler verdiler.