• Anasayfa
  • KAEÜ
  • E-Posta
  • EN
Birime özel logo
KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ
Ziraat Fakültesi
  • HAKKIMIZDA

    • Genel

      • Misyon (Amaç)
      • Vizyon
      • Kalite Politikası
      • Değerler
      • Dekanlar
    • Fakülte Yönetimi

      • Dekan
      • Dekan Yardımcıları
      • Fakülte Sekreteri
      • Kurullar ve Komisyonlar
      • Bölüm Başkanları
      • Örgüt Şeması
      • Personel Görev Yetkileri Formu
    • Tanıtım

      • Dekanımızın Mesajı
      • Fakültemizin Tarihçesi
      • Akademik Personel
      • İdari Personel
      • Fakülte Dergisi
      • Fakültemizin İmkanları
      • Logomuz
      • Fotoğraf Galerisi
  • ÖĞRENCİ

    • Genel

      • Akademik Takvim
      • Öğrenci Bilgi Sistemi
      • AYDEP
      • Ders Bilgi Paketi (Bologna)
      • Sınav/Ders Programları
      • Engelli Öğrenci Birimi
      • Mezun Bilgi Sistemi
      • Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı
      • Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
      • Rehber
      • Öğrenci Toplulukları
    • Mevzuat

      • Ön Lisans ve Lisans Yönetmeliği
      • Lisansüstü Yönetmeliği
      • Öğrenci Disiplin Yönetmeliği
      • Dikey Geçiş Yönetmeliği
      • Yatay Geçiş Yönetmeliği
      • Staj Yönergesi
      • Tüm Mevzuat
    • Hizmetler

      • Yurt ve Barınma
      • Yemekhane
      • Kütüphane
      • Ahi Kart
      • Aile Sağlığı Merkezi
      • Psikolojik Destek Birimi
      • Öğrenci Butiği
      • E-Posta
      • Wi-Fi Erişimi
      • MS Office 365
      • Kampüs Dışı Erişim
      • Autodesk Yazılımları
    • Ulaşım

      • Şehir İçi Ulaşım
      • Şehir Dışı Ulaşım
    • Dış İlişkiler

      • Dış İlişkiler Ofisi
      • Erasmus
    • Eğitim Merkezleri

      • Sürekli Eğitim Merkezi
      • TÖMER
    • Sosyal Tesisler

      • Davulağıl Sosyal Tesisi
      • Halı Saha
      • Cacabey Kampüsü Spor Salonu
      • Bâb-ı Ahi Kafeterya
    • Aday Öğrenci

      • Tanıtım
      • Kırşehir Hakkında
      • Sanal Tur
      • Tercih (YÖKATLAS)
  • AKADEMİK

    • Bahçe Bitkileri

      • Bahçe Bitkileri Bölümü
      • Bağ Yetiştirme ve Islahı Ana Bilim Dalı
      • Meyve Yetiştirme ve Islahı Ana Bilim Dalı
      • Süs Bitkileri Yetiştirme ve Islahı Ana Bilim Dalı
      • Sebze Yetiştirme ve Islahı Ana Bilim Dalı
    • Bitki Koruma

      • Bitki Koruma Bölümü
      • Entomoloji Ana Bilim Dalı
      • Fitopatoloji Ana Bilim Dalı
    • Biyosistem Mühendisliği

      • Biyosistem Mühendisliği Bölümü
      • Tarımsal Yapılar Ana Bilim Dalı
      • Tarımsal Enerji Sistemleri Ana Bilim Dalı
      • Tarımsal Makine Sistemleri Ana Bilim Dalı
      • Arazi ve Su Kaynakları Ana Bilim Dalı
    • Tarımsal Biyoteknoloji

      • Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü
      • Bitkisel Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı
      • Enzim ve Mikrobiyel Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı
      • Hayvansal Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı
    • Tarla Bitkileri

      • Tarla Bitkileri Bölümü
      • Çayır Mera ve Yem Bitkileri Ana Bilim Dalı
      • Endüstri Bitkileri Ana Bilim Dalı
      • Tahıllar ve Yemeklik Baklagiller Ana Bilim Dalı
      • Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Ana Bilim Dalı
    • Zootekni

      • Zootekni Bölümü
      • Yemler ve Hayvan Besleme Ana Bilim Dalı
      • Hayvan Yetiştirme ve Islahı Ana Bilim Dalı
      • Biyometri ve Genetik Ana Bilim Dalı
    • Tarım Ekonomisi

      • Tarım Ekonomisi Bölümü
      • Tarım İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
      • Tarım Politikası ve Yayım Ana Bilim Dalı
    • Toprak Bilimi ve Bitki Besleme

      • Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü
      • Toprak Bilimi Ana Bilim Dalı
      • Toprak Verimliliği ve Bitki Besleme Ana Bilim Dalı
    • Peyzaj Mimarlığı

      • Peyzaj Mimarlığı Bölümü
      • Bitki Materyali ve Yetiştiriciliği Ana Bilim Dalı
  • KALİTE

    • Kurumsal

      • Misyon (Amaç)
      • Vizyon
      • Temel Değerler
      • Etik Davranış İlkeleri
      • Kurum Kültürü
      • Politikalar
      • Organizasyon Şeması
      • Görev Tanımları
    • Danışma Kurulu
    • Koordinatörlükler ve Komisyonlar

      • Kalite Yönetim Koordinatörlüğü
      • EKGS Koordinatörlüğü
      • Birim Kalite Koordinatörlüğü
      • Birim EKGS Koordinatörlüğü
      • Birim Bologna Koordinatörleri
      • Program ve Sınav Komisyonu
      • Sıfır Atık Yönetim Komisyonu
      • Bölüm Kalite Komisyonları
      • Öğrenci Kalite Elçileri
      • Öğrenci İklim Elçileri
    • Planlar

      • Stratejik Plan
      • Faaliyet Planı
      • İç Kontrol Standartları Uyum Eylem Planı
    • Raporlar

      • Birim İç Değerlendirme Raporu (KİDR)
      • Birim İç Tetkik Raporu
      • İç Kontrol Standartları Gerçekleşme Raporu
      • Memnuniyet Raporları
    • Süreç Yönetimi

      • Birim Süreçleri
      • Süreç Performans İzleme
      • İş Akış Şemaları
      • Belge Yönetim Sİstemi
    • EFQM Modeli

      • Birim EFQM Modeli Temsilcisi
      • Birim EFQM Modeli Komisyonları
      • EFQM Modeli Uygulamaları
    • BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Yönelik Akademik Çalışmalar

      • Bilgi
      • Projeler
      • Akademik Yayınlar
      • Toplumsal Katkı
    • İş Sağlığı ve Güvenliği

      • İSG Kurulu
      • İSG Risk Değerlendirme Ekibi
      • Risk Değerlendirme Raporu
      • Acil Durum Eylem Planı
  • Anasayfa >
  • AKADEMİK >
  • Zootekni

Zootekni Bölümü

  • Hakkında
  • Yönetim
  • Akademik Personel
  • Dersler
  • Bölüm Laboratuvarları
  • Teknik Notlar
  • Bölüm Etkinlikleri
  • İletişim

Hakkında


Zootekni; ekonomik olarak hayvan ve hayvan ürünleri üretmek üzere evcil hayvanların yetiştirilmesi, çoğaltılması, bakım-beslenmesi ve ıslahı konuları ile uğraşan bir bilim dalıdır. Zootekni Bölümünde ki eğitim ve öğretim ile ürünlerinden yararlanılan hayvanların üretimi, ekonomik verimlerinin geliştirilmesi, bakımları, beslenmeleri ve değerlendirilmeleri konusunda çalışacak insan gücünü yetiştirme ve araştırma yapma gayesi güdülmektedir.

Mezuniyet Koşulları


Bölümümüzde normal eğitim- öğretim süresi 4 yıldır(240 AKTS). Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Eğitim-Öğretim yönergesi geçerlidir.

İstihdam Olanakları

Mezunlar Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlar, tarımsal araştırma kurumları, tarımsal kooperatifler, yetiştirici birlikleri, büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvancılık işletmeleri, yem sektörü, biyoteknoloji alanında faaliyet gösteren firmalar, çeşitli finans kuruluşları, belediyeler, tarımsal üretim, ithalat ve ihracat işleriyle uğraşan özel kurum ve kuruluşlarda çalışma imkânına sahiptir. Ayrıca özel çiftlik kurma ve yönetme yanı sıra akademik çalışmalar yapmak için üniversitelerde görev alabilirler.



Yönetim


Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Mehmet SARI

Bölüm Başkan Yardımcıları
Dr. Öğr. Üyesi Emre UĞURLUTEPE
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ÇAYAN

 

Akademik Personel

Adi Soyadi Ana Bilim Dali E-posta
Prof. Dr. Ahmet ŞAHİN Yemler ve Hayvan Besleme
Prof. Dr. Atilla TAŞKIN Hayvan Yetiştirme ve Islahı
Prof. Dr. Aziz ŞAHİN Biyometri ve Genetik
Prof. Dr. İsa COŞKUN Yemler ve Hayvan Besleme
Prof. Dr. Mehmet SARI Hayvan Yetiştirme ve Islahı
Doç. Dr. Ertuğrul KUL Hayvan Yetiştirme ve Islahı
Doç. Dr. Koray KIRIKÇI Hayvan Yetiştirme ve Islahı
Doç. Dr. Serdar KAMANLI Hayvan Yetiştirme ve Islahı
Dr. Öğr. Üyesi Emre UĞURLUTEPE Hayvan Yetiştirme ve Islahı
Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin ÇAYIROĞLU Yemler ve Hayvan Besleme 13-B/4
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ÇAYAN Yemler ve Hayvan Besleme




Dersler


Bologna Bilgi Paketi

Bölüm Laboratuvarları





Hayvan Fizyolojisi ve Histolojisi Laboratuvarı

Hayvan Fizyoloji ve Histoloji Laboratuvarımızda Zootekni Bölümü lisans ve lisansüstü öğrencilerinin derslerinin laboratuvar uygulamaları yapılmakta olup; laboratuvar tipi kuluçka makinaları, yumurta saklama dolabı, azot tankı, ısıtıcı tablalı mikroskop ile kuluçka denemeleri, sperm analizi ve histolojik analizler yapılabilmektedir.




Laboratuvar Sorumlusu:
Prof. Dr. Atilla TAŞKIN

                                           Prof. Dr. İsa COŞKUN

Hayvansal Ürün Analiz ve Değerlendirme Laboratuvarı

Hayvansal Ürün ve Analiz Değerlendirme laboratuvarında Zootekni Bölümü lisans ve lisansüstü öğrencilerinin derslerinin laboratuvar uygulamaları yapılmakta olup, süt bileşenlerinin analizi (yağ, protein, laktoz, yağsız kuru madde,  yoğunluk, donma noktası ve mineral), süt pH sının belirlenmesi ve sütte somatik hücre sayısı analizleri yapılmaktadır. Laboratuvarımızda ayrıca DNA düzeyinde çiftlik hayvanlarında moleküler tanımlama işlemleri yapılmaktadır.






Laboratuvar Sorumlusu: Doç. Dr. Ertuğrul KUL

                                           Doç. Dr. Koray KIRIKÇI


Hayvancılık Endüstrisi Laboratuvarı

Hayvancılık Endüstrisi Laboratuvarımızda Zootekni Bölümü lisans ve lisansüstü öğrencilerinin derslerinin laboratuvar uygulamaları yapılmakta olup; yemlerde kuru madde analizi, ham kül analizi, esansiyel yağ ekstraksiyonu, mikrobiyolojik analizler ve spektrofotometrik analizler yapılmaktadır.

 


Laboratuvar Sorumlusu: Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ÇAYAN

Teknik Notlar



Bir Arıcılık Sezonunda Koloni Yönetimi (Ocak 2024)
Tavuk Eti Hormonlu Değil Rahatlıkla Tüketebilirsiniz (Şubat 2024)
Silaj Yapımı ve Silajla Besleme (Mart 2024)
Mavi Yumurta Gerçeği (Nisan 2024)
Bal Arısı (Apis mellifera L.) Ürünlerinin Apiterapide Kullanımı (Mayıs 2024)
Damızlık Kazlarda Sürü Yönetimi (Haziran 2024)
Keçi Sütünün Önemi ve Kullanım Alanları (Temmuz 2024)
Buzağı Kayıplarının Önlenmesinde Etkili Sürü Yönetim Uygulamaları (Ağustos 2024)
İkinci Beyin Bağırsak Sağlığı ve Önemi (Eylül 2024)
Koyunculukta Ekstansif Koşullarda Besleme Pratikleri (Ekim 2024)       
Hayvanlarımızı Daha İyi Nasıl Besleriz? (Kasım 2024)

Keçi Etinin Bazı Özellikleri ve İnsan Beslenmesindeki Yeri (Aralık 2024)

Tavuklarda Yumurtlama Döngüsü (Nisan 2025)

Bölüm Etkinlikleri












İletişim


Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Mehmet SARI

Adres:  Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Bağbaşı Yerleşkesi

Kırşehir

Telefon: (0386) 280 3003

Fax: (0386) 280 4677

E-posta: 

 



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
04 Eylül 2024 tarihinde yayınlandı.
FaLang translation system by Faboba
  • Dergiler

    • Ahi Evran Tıp Dergisi
    • Eğitim Fakültesi Dergisi
    • Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
    • İİBF Dergisi
    • Sağlık Bilimleri Dergisi
    • Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
    • Ziraat Fakültesi Dergisi
    • İF Dergisi
    • Mühendislik Bilimleri Dergisi
  • Bilgi Sistemleri

    • Öğrenci Bilgi Sistemi
    • Akademik Web Sayfaları
    • Elektronik Belge Yönetim Sistemi
    • Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi
    • Ek Ders Otomasyonu
    • Bologna Bilgi Paketi
  • Birimler

    • Akademik Teşvik
    • BAP Koordinatörlüğü
    • Bilgi Edinme Birimi
    • Eğitimde Kalite Güvence Sistemi Koordinatörlüğü
    • Engelsiz Öğrenci Birimi
    • Erasmus - Dış İlişkiler Ofisi
    • Kalite Yönetim Koordinatörlüğü
    • Kongre ve Kültür Merkezi
    • Ortak Seçmeli Dersler Koordinatörlüğü
    • Pilot Tarım ve Jeotermal Koordinatörlüğü
    • Pilot Sağlık Koordinatörlüğü
    • Pedagojik Formasyon Birimi
    • Sürekli Eğitim Merkezi (AHİSEM)
    • YLSY Burs Programı Koordinatörlüğü
  • İletişim Formları

    • Memnuniyet Bildirim Formu
    • Bilgi İşlem Teknik Destek Formu
    • Yapı İşleri Bakım Onarım Talep Formu
    • Davulağıl Ziyaretçi Formu
  • Diğer

    • UNİKOP
    • Study In Turkey
    • Wi-Fi Kullanım Kılavuzları
    • Proxy Kullanım Kılavuzu
    • Gizlilik Politikası
    • Dokümantasyon
    • KVKK Dokümanları
    • Yemek Listesi
    • Yemek Satış
İLETİŞİM
Telefon : +90 386 280 48 00
Fax : +90 386 280 48 32
E-Posta :
Adres : Bağbaşı Mah. Şehit Necdet Yağız Cad. No: 143 / E Merkez / KIRŞEHİR
Sosyal Medya
© 2025, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
Eski Web Sitemiz
Geliştirme Ekibi